Cum popularitatea criptomonedelor a crescut, avem nevoie de mijloace prin care sa putem cheltui banii pe care i-am castigat din investitia in crypto.           

Pana nu demult singura solutie era sa iti vinzi criptomonedele, iar banii incasati in urma vanzarii trebuiau transferati in contul bancar prin transfer bancar. Acest proces este unul care dureaza fiindca in majoritatea cazurilor transferul bancar dureaza 2-3 zile lucratoare. Prin urmare marile exchange-uri au creat niste carduri de crypto.

Ce sunt cardurile de crypto?

Cardul de crypto functioneaza ca un card de debit normal, insa cu care poti cumpara bunuri folosind direct criptomonedele tale. Singura diferenta este ca in ceea ce priveste cardul de crypto, conversia din crypto in monede uzuale se face automat. Pe langa asta, cardurile marilor platforme ofera si cashback la orice tranzactie, mai mic sau mai mare in functie de anumiti factori.(pana la 8%)

Cum functioneaza?

Desi mai demult cardul de crypto era limitat, in momentul de fata poti cumpara aproape orice folosind acest card de la plati la restaurant sau supermarket, electronice etc. Chiar daca nu functioneaza peste tot, exchange-urile fac eforturi ca sa putem sa folosim cardul de crypto in locul oricarui alt card de debit.

Principiul de functionare este simplu, cand mergi sa faci o plata poti selecta din aplicatie cu ce moneda sa platesti, iar conversia se face automat la pretul criptomonedei in acel moment.

Exista taxe de conversie?

DA, exista niste taxe pentru fiecare plata. In plus, ai o limita zilnica si lunara in ceea ce priveste cheltuiala cu cardul de crypto. Despre diferentele de taxe dintre cardurile de crypto de la diferite exchange-uri am eplixact in acest articol.

Pro si contra carduri de crypto

  • PRO
  • Il poti folosi ca un card obisnuit
  • Poti plati cu el oricunde in lume, taxele fiind mai mici decat, de exemplu, taxa de conversie dintre RON si EURO, sau RON si LIRA STERLINA.
  • Poti retrage bani de la ATM, insa cu o limita zilnica
  • Primesti cashback pe fiecare tranzactie(pana la 8%)
  • CONTRA
  • Exista tari in care cardurile de crypto nu functioneaza, deci daca vrei sa calatoresti in alta tara ar trebui sa te interesezi daca in acea tara il poti folosi.
  • Criptomonedele trebuie transferate din wallet intr-un wallet special al cardului, aceasta procedura se face din aplicatia oricarui exchange
  • Unii utilizatori reclama faptul ca exista momente in care cardul nu functioneaza, insa exchange-urile lucreaza sa diminueze aceste probleme.

Lasa un comentariu