elrond
Elrond

Ce este Elrond(eGLD)?

Elrond este un blockchain public creat pentru a furniza un nivel inalt de scalabilitate si interoperabilitate. Idealul este de a crea o retea decentralizata care sa furnizeze servicii cel putin la fel de bune ca una centralizata fara a reduce nivelul de Securitate.

Elrond a fost creat in 2017 de catre fratii Beniamin, Lucian Mincu si Lucian Todea, insa doar in Iulie 2020 a fost lansat pem piata, fiind singurul proiect crypto romanesc de success.

Cum functioneaza Elrond?

Reteaua Elrond este creata pe o arhitectura ce contine 5 componente:

 1. Noduri si Utilizatori: Acestea doua fac ca reteaua sa functioneze. Utilizatorii implementeaza tranzactii, iar nodurile din retea le proceseaza.
 2. Validatori: Acestia sunt noduri speciale in retea care genereaza noi blocuri in blockchain.
 3. “Shards”: Componente mai mici ale retelei utilizate pentru scalare. In esenta nodurile sunt compuse din “shards” astfel incat fiecare dintre aceste micro-componente proceseaza o parte din tranzactii.
 4. “Metachain”: Aceasta componenta creeaza legaturi intre “Shards” si creeaza legaturi in noduri, inlaturand supra-solicitarea retelei.
 5.  eGLD Tokens: eGLD este cryptomoneda care mentine acest network functional fiind folosita pentru plata tranzactiilor.

Este eGLD  de viitor?

Inovatia pe care o aduce tehnologia Elrond este aceea a “shard-urilor” si a metachain-ului care contribuie la o comunicarea eficienta intre noduri. Aceasta tehnologie se numeste “Adaptive State Sharding Technology” si este o solutie la problema aglomerarii network-ului. Pe scurt, aceasta tehnologie permite efectuare a 15000 de tranzactii pe secunda, cu o latenta de doar 6 secunde la un cost nesemnificativ de 0.001 dolari.

Merita investitia in eGLD?

Intrucat piata de crypto devine din ce in ce mai populara, network-urile vor deveni mai aglomerate ca de obicei. Intr-un secol in care in fiecare secunda se efectueaza milioane de tranzactii, avem nevoie de tehnologii care sa faciliteze aceasta rapiditate, iar Elrond este una dintre solutiile care a dovedit deja ca are un cuvant important de spus pe piata crypto.

In momentul de fata eGLD valoreaza 85.5$ per token. In total exista 31 de milioane de monede dintre care aproximativ 19 milioane sunt in circulatie avand o valoare totala de 1.6 miliarde de dolari.

Elrond(eGLD) vs Algorand(ALGO)

 • Supply-ul maxim al ALGO este de 10 miliarde de monede, de aproape 310 ori mai mult decat eGLD, cee ace inseamna o valoare mult mai mica per token a ALGO decat eGLD.
 • Elrond dispune de tehnologia Adaptive State Sharding, pe cand ALGO nu dispune de nici o tehnologie asemanatoare.
 • Viteza tranzactiilor folosind eGLD este mult mai mare.
 • Costul tranzactiilor este acelasi

De unde cumparam eGLD?

Elrond poate fi cumparat de pe majoritatea exchange-urilor cum ar fi: Binance, OKEs, Bitfinex, BitMax, Maiar.

Bonus la inregistrare pe Maiar, exchange-ul celor de la Elrond

Maiar este exchange-ul celor de la Elrond. Inregistreaza-te pe Maiar Exchange folosind acest link pentru a primi un bonus de 10$ la inregistrare.

2 comentarii

 1. Pingback: X-Day Paris – Prima conferinta anuala Elrond - Ghidul Crypto

 2. Pingback: Elrond – disponibil pe Opera Crypto Browser - Ghidul Crypto

Lasa un comentariu