Chainlink a fost creat in 2017 de catre Sergey Nazarov si Steve Ellis. Chainlink este o retea descentralizata care nu dispune de propriul blockchain, ci ruleaza simultan pe mai multe blockchain-uri deja existente. Tehnologia Chainlink se foloseste in special cand se studiaza/transfera baze imense de date, Chainlink facand acest proces rapid si sigur.

Cum functioneaza Chainlink?

Pentru a putea face legatura dintre blockchain-uri si sursele externe de date, tehnologia Chainlink este impartita in 3 etape:

  1. Selectia: Daca un utilizator are nevoie de anumite seturi de date care sa indeplineasca anumite cerinte sau parametrii, software-ul Chainlink determina cea mai rapida metoda prin care utilizatorul poate accesa acea baza de date.
  2. Raportarea: Acest pas este cel in care tehnologia Chainlink conecteaza utilizatorul la baza de date externa.
  3. Ultimul pas este este cel in care conexiunea inceteaza, iar Chainlink trimite datele cerute catre utilizator.

Aceasta tehnologie este uimitoare fiindca reuseste sa valideze date din surse diferite. Pe langa aceasta, Chainlink poate determina care baze de date sunt mai aproape de adevar folosind un algoritm special care compara datele cu cele deja existente.

In momentul de fata, folosind Chainlink se stocheaza toate datele privind valoarea de piata a tuturor monedelor bazate pe ETH.

Este Chainlink de viitor?

LINK este moneda cu care putem folosi tehnologia Chainlink. Cu cat detinem mai multe criptomonede LINK, cu atata putem accesa baze de date mai mari.

Chainlink s-a pozitionat pe piata intr-o zona care se afla in continua expansiune si anume bazele de date. Pe zi ce trece se stocheaza tot mai multe date, iar pentru a putea fi folosite acestea trebuie centralizate intr-un sistem. Folosind tehnologia Chainlink, se pot analiza imense baze de date cu care putem dezvolta algoritmi pentru Artificial Intelligence, Machine Learning sau Data Science.

Merita investitia in Chainlink?

Cu siguranta ca Chainlink este o moneda care va rezista atata timp cat avem nevoie de baze de date, deci nu exista nici un motiv sa credem ca LINK nu va avea un viitor stralucit in piata de crypto.

In momentul de fata LINK valoreaza aproximativ 20$, insa exista sanse mari ca pana la sfarsitul anului pretul monedei sa se dubleze.

Criptomoneda LINK are un “supply” maxim de 1 miliard de monede dintre care aproximativ jumatate sunt puse in circulatie, avand o valoare de 20 de miliarde de dolari

Chainlink(Link) vs Polkadot(Dot)

  • Chainlink are un “supply” limitat(1 miliard de criptomonede), in timp ce Polkadot are “supply” nelimitat.
  • Chainlink creeaza interactiuni intre Blockchain si surse externe de date, Iar Polkadot creeaza interactiuni intre blockchain-uri. Despre proiectul Polkadot puteti citi insa mai multe aici.

De unde cumparam Link?

LINK poate fi cumparat de pe majoritatea exchange-urilor cum ar fi: Binance, Coinbase, Huobi, Kraken, KuCoin, Bithumb etc.

Lasa un comentariu