Tot ce tine de tehnologie in ziua de azi avanseaza cu o viteza uimitoare. Pe zi ce trece mariile companii produc solutii din ce in ce mai bune pentru problemele de rand ale oamenilor. Din acest proces de dezvoltare face parte si sectorul economic, astfel sunt introduse inovatii ce asigura accesibilitate, descentralizare si transparenta. Toate acestea multumita aparitiei criptomonedelor pe piata financiara. Printe toate criptomonedele aparute in ultimii ani se enumera si Bitcoin Cash, ce pe langa criptomoneda in sine este si o retea de plati cu acelasi nume.

Cum functioneaza si cum a aparut Bitcoin Cash (BCH)?

Odata cu succesul rasunator al Bitcoin, tranzactiile au inceput sa fie mult mai lente, mai greu de realizat si cu costuri foarte mari. Pentru a regla putin lucrurile, la sustinerile unui grup format din mineri, investitori si dezvoltatori, criptomoneda mama Bitcoin a fost separata in alte doua blocuri si anume: Bitcoin si Bitcoin Cash, prin tehnologia hard fork.

Ce a facut Bitcoin Cash pentru a rezolva tranzactiile lente?

Bitcoin Cash, pur si simplu a marit dimensiunile blocurilor de la 1 MB la 8 MB astfel se pot procesa volume mult mai mari intr-un timp mult mai scurt si la un cost redus. Reteaua de plati BCH este de tip descentralizat, astfel sunt eliminati toti intermediarii. Multumita acestui fapt, se pot transfera bani din orice colt al lumii fara sa fie necesar un cont bancar.

Avantaje BCH

Pe langa siguranta, stabilitate pe termen lung si costurile reduse, Bitcoin Cash vine cu multe alte avantaje mult mai importante. Un principal avantaj ar fi scalabilitatea mult mai mare a BCH fata de orice alta criptomoneda. Acest lucru se traduce prin faptul ca mult mai multi utilizatori pot tranzactiona in acelasi timp orice suma doresc. Echipa din spatele acestei criptomonede lucreaza in permanenta la imbunatatirea acesteia, astfel pe termen lung valoarea sa va creste destul de mult, fiind o investitie buna in acest moment.

Dezavantaje BCH

Desi foarte multa lume si foarte multi investitori mici au incredere si investesc in aceasta criptomoneda, ea este creata si scoasa pe piata cu mult timp dupa aparitia Bitcoin. Fapt ce duce la incetinirea investitiilor, pana cand companiile si investitorii mari vor avea incredere si vor vedea un adevarat potential pentru a investi.

Cum poti cumpara sau castiga BCH

Daca ati luat la cunostinta faptul ca pretul oricarei criptomonede nu este fix si ca are fluctuatii, uneori fluctuatii foarte mari, atunci puteti oricand sa investiti in BCH. Acest lucru este foarte usor de realizat deoarece BCH este disponibil pe cam toate platformele si exchange-urile. O alta metoda prin care puteti intra in posesia unei astfel de criptomonede este minarea. Da, BCH se poate mina si el ca multe alte criptomonede.

Lasa un comentariu