binance
binance

Domeniul cripto a devenit o adevarata industrie la un nivel foarte ridicat unde se invart sume colosale. La fel ca in alte industrii, intodeauna exista o dominare majora din partea unui jucator din piata. Asa se intampla si in cazul criptomonedelor. Daca ar fi sa intrebam o persoana obisnuita, ce semnifica o criptomoneda sau orice alta intrebare din acest domeniu cu siguranta nu va sti ce sa raspunda. In schimb, daca intrebam aceeasi persoana daca a auzit de Bitcoin, cu siguranta a mai auzit numele acesta. De ce? Deoarece Bitcoin a fost prima criptomoneda care a beneficiat de o popularitate foarte mare la nivel global, toata lumea a auzit de Bitcoin. Mai multe detalii despre Bitcoin puteti citi in acest articol, iar cei ce vor sa afle mai multe despre domeniul cripto si ce inseamna acesta pot sa se informeze din acest articol dedicat.

Totusi lumea cripto este foarte mare si extinsa, nu se limiteaza totul la Bitcoin si exista multe alte optiuni. Una dintre aceste optiuni este chiar BNB, token-ul celor de la Binance, criptomoneda despre care vom discuta in acest articol.

Despre BNB – Binance Coin

BNB este prescurtarea de la Binance Coin. Binance este cea mai mare bursa de criptomonede din lume. Tot ecosistemul Binance sta si la baza acestei criptomonede BNB.

BNB – Cum a aparut si utilitatea acestui token

BNB a fost creat la inceput cu scopul de a se realiza plati si de a se putea transfera comisioane pe platforma Binance. Ulterior a inceput sa fie mult mai tranzactionata si folosita si ca investitie pe termen lung.

Criptomoneda BNB a fost construita pe reteaua blockchain a Ethereum. De ce spun ca “a fost” ? Pai, a fost! Acum funtioneaza pe retelele blockchain dezvoltate de Binance si anume Binance Chain si Binance Smart Chain. Despre Binance Smart Chain puteti citi mai multe aici.

BNB este recunoscuta acum si pentru puterea sa mare de procesare a tranzactiilor. De asemena BNB are si o securitate inalta. In anul 2018 a fost declarata cea mai sigura criptomoneda. Cu ajutorul BNB se pot achizitiona peste 150 de alte criptomonede de pe diferite platforme de trading, iar producerea altor criptomonede pe blockchain-ul celor de la Binance e intr-o continua crestere.

In anul 2017 cand a aparut prima data pe piata aceasta criptomoneda a fost produs si un numar de criptomonede pus in circulatie pentru a realiza un capital criptomonedei. Aceste criptomonede au fost impartite in urmatorul mod:

  • 40% din total catre echipa BNB(aproximativ 80 milioane de criptomonede)
  • 10% catre investitorii care realizeaza injectii de capital si ajuta afacerile aflate la inceput de drum)
  • 50% au fost scosi la vanzare pe piata publica (aproximativ 100 milioane de criptomonede)

Partea de 50% scoasa la vanzare a fost cumparata de diverse persoane sau companii pentru pretul de 15 centi per actiune. Prin urmare BNB a strans un capital de 15 milioane de dolari pentru inceput. Acesti bani au fost depozitati tot in criptomonede mai precis in Bitcoin si Ethereum.

Acest capital strans in urma vanzarii criptomonedelor au fost reinvestiti si refolositi tot pentru buna dezvoltare a BNB. 35% au fost folositi cu scopul de a moderniza platforma BNB, 50% pentru marketing si brand iar 15% au fost pastrati drept o plasa de siguranta pentru orice problema ar fi putut aparea pe parcursul proiectului.

In fiecare trimestru al anului, BNB foloseste 20% din profituri pentru a recumpara criptomonede BNB si pentru a le distruge. Ce scop are aceasta practica? Scopul declarat de BNB pentru aceasta practica este asigurarea lor ca furnizarea de criptomonede BNB va ramane finita, facand criptomoneda mult mai rara si mai valoroasa.

Cresterea si valoarea BNB

Dupa lansarea sa in anul 2017 a prezentat o volatilitate destul de mare, dar cu timpul s-a stabilizat si pretul. Datorita vitezei mari si a securitatii foarte bune a inceput sa fie foarte utilizata. Acest lucru are cateva repercusiuni ce se vad clar in pretul acesteia. La inceputul anului 2021 pretul BNB a crescut de 7 ori, a plecat de la 40 dolari si a depasit cu putin valoarea de 300 de dolari. In aprilie 2021 a ajuns la 800 de dolari per unitate. Acest pret a lansat BNB-ul in topul criptomonedelor din punct de vedere al capitalizarii.

Cum putem cumpara BNB?

BNB poate fi cumparata si tranzactionata pe foarte multe platforme, incepand de la Binance pana la Etoro si multe altele.

Lasa un comentariu