Binance
Binance

Binance si token-ul BNB

BNB este token-ul celor de la Binance, cea mai importanta platforma de tranzactionare de criptomonede despre care am discutat si in articolul Cum faci bani din criptomonede?

Utilizatorii care folosesc acest token in tranzactionarea altor criptomonede primesc o reducere la comisioanele de tranzacționare ca si stimulent. BNB poate fi, de asemenea, schimbat sau tranzactionat cu alte criptomonede, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Litecoin etc.

Binance Chain si Binance Smart Chain

Binance Chain a fost lansat pe final de 2019 iar la inceputul anului 2020 Binance Smart Chain. Aceste doua sisteme sunt sisteme de tip blockchain descentralizate, foarte apreciate de developeri pentru aplicabilitatea lor mare. Punctele forte ale acestor sisteme sunt rapiditatea dar si securitatea. Binance Smart Chain a fost creat cu scopul de a reduce costurile tranzactiilor si a oferi un spatiu pentru a crea aplicatii descentralizate. Pe langa acestea doua mai sunt si multe alte functionalitati aplicabile in multe alte domenii. Se pot dezvolta foarte usor aplicatii ce funtioneaza pe retele multiple (cross chain cu Bitcoin, Ethereum sau Polkadot). Toate aceste aplicatii si functionalitati reprezinta acum asa numitul Binance Ecosystem.

Chiar este atat de bun acest sistem?

Daca va intrebati cat de eficient este acest sistem trebuie sa stiti ca in mai putin de un an de la lansare au fost create peste 50 de aplicatii si criptomonede noi cu ajutorul acestuia.

Pentru a va da seama cat de mult se extinde acest domeniu, cel cripto, in fiecare saptamana sunt create cateva criptomonede si aplicatii noi. Majoritatea dintre aceste noi criptomonede sau aplicatii se folosesc de functionalitatea de staking a criptomonedei BNB pentru a acumula cat mai multe dobanzi. Dobanzile sunt destul de mari, incepand de la 100% ele pot ajunge la procente si de 1000%. 

Ecosistemul Binance

Ecosistemul Binance este cel mai usor de folosit si are mult mai multe avantaje si functionalitati fata de ecosistemul Ethereum. Multumita acestui avantaj, in urmatoarea perioada va avea loc o explozie de aplicatii in acest domeniu.

Avantaje Binance

Folosind acest sistem taxele si comisioanele pot fi reduse foarte mult. Pentru o tranzactie simpla se ajunge la un comision de 0.1% iar pentru tranzactiile cu un termen limita  se percepe 0.02-0.04%. Pe toate celelalte paltforme de trading comisioanele si taxele sunt cel puin duble, incep de la 0.2% si pot ajunge la procente uimitoare.

Comisioanele si taxele foarte mici au ajutat Binance sa devina cea mai populara si folosita platforma de trading la momentul actual. Toate beneficiile si tot sistemul in sine a ajutat la succesul acestei platforme.

Concluzie

Binance Smart Chain este o platforma rapida cu taxe reduse, iar atâta timp cat cel mai popular blockchain bazat pe contract inteligent, Ethereum, continua sa se lupte cu viteza de tranzactie lenta si taxe exorbitante, ne putem astepta sa vedem adoptarea crescuta a unor alternative mai accesibile ca Binance Smart Chain, Polkadot sau de ce nu, Cardano.

Oricine isi poate crea o aplicatie in Binance Smart Chain cu putine cunostinte in programare. De asemenea daca nu detineti aceste cunostinte se pot plati alti programatori care sa va dezvolte diferite aplicatii in aceasta directie.

Lumea cripto este intr-o continua expansiune si au loc din ce in ce mai des boom-uri in care apar foarte multe aplicatii si criptomonede noi, care urca din punct de vedere al valorii extrem de mult. Multe persoane se pot imbogatii daca fac cateva miscari inteligente la momentul potrivit sau pot pierde tot ce au, deci tranzactionati si investiti cu grija si responsabil.

Lasa un comentariu