Tether, precum majoritatea criptomonedelor, este si ea bazata pe blockchain. Pentru mai multe detalii despre blockchain va recomandam sa cititi acest articol. Tether face parte si din noua clasa a criptomonedelor “stable” sau “stablecoins”. Despre stablecoins vom vorbi tot in acest articol, deci cititi pana la capat pentru a afla toate detaliile.

Ce este special la Tether?

In cazul Tether numarul criptomonedelor este garantat de un numar egal de monede normale precum euro, dolar, etc. Aceste monede sunt depozitate intr-un cont bancar si sunt tranzactionate cu simbolul USDT .

Care ar fi scopul pentru care Tether are si o parte fizica?

Motivul este unul foarte bun si foarte necesar in domeniul cripto. Tether are si o parte fizica pentru a mentine un oarecare echilibru de pret al criptomonedelor, comparand cu fluctuatiile foarte mari ale altor criptomonede precum Bitcoin sau Ethereum. Avand o stabilitate de pret mult mai mare Tether poate fi folosit ca un mijloc de schimb sau o metoda de plata mult mai stabila. Desi se poate realiza plati si cu Bitcoin sau alte criptomonede, Tether are o stabilitate mai mare si se poate stabili in prealabil un pret in aceasta criptomoneda, fata de celelalte criptomonede utilizate mai mult ca metoda de investite speculativa.

Ce inseamna stablecoins si de ce a fost creat Tether?

Stabelcoins-urile sunt criptomonede garantate cu parti fizice sau garantate de valute. Aceste criptomonede nu au fluctuatii de preturi prea mari si se folosesc in special pentru a stabili preturi si o metoda de plata mult mai stabila.
Din acest motiv a fost creat si Tether, pentru a stabili o punte intre lumea cripto si monedele fizice. O punte intre cripto si monedele fiat. O moneda fiat este o moneda stabilita de un guvern ca fiind un mijloc legal de plata. Multumita acestei metode se ofera o transparenta mult mai mare, o stabilitate in tranzactii si comisioane mult mai mici la tranzactionare. Valoarea unui Tether variaza in functie de cursul dolarului. Rata de conversie este de 1 la 1 cu dolarul american (USD). Potrivit datelor The Wall Street Journal, peste 80% din tranzactiile cu Bitcoin sunt efectuate prin intermediul Tether.

Tether a fost lansat la mijlocului anului 2014 sub denumirea de RealCoin. Abia la inceputul anului 2015 compania fondatoare (Tether Ltd.) schimba numele in Tether. Aceasta companie se ocupa cu administrarea nivelului de rezerve monetare de tip fiat. Tot la inceputul anului 2015 a fost disponibila tranzactionarii.

Despre Tether si istoria sa

La sfarsitul anului 2017 Tether a fost atacat de hackeri. In acel atac au fost furate monede in valoare totala de 31 milioane de dolari. In 2019 compania mama iFinex Inc. a fost acuzata de ascunderea unei pierderi imense de 850 milioane de dolari. Desi a trecut prin multe evenimente, Tether a rezistat eroic si in ziua de astazi joaca un rol foarte important in lumea cripto.

Lasa un comentariu