Am mai vorbit despre Dogecoin in articolul acesta in care discutam despre influenta lui Elon Musk asupra acestei monede si totodata o comparatie intre Dogecoin si Shiba Inu, dar in acel articol nu ne-am axat atat de tare pe moneda in sine, ci mai mult pe cresterile imense pe care le-au avut Dogecoin si Shiba Inu in ultima perioada de timp.

Pentru a intelege si afla tot ce inseamna Dogecoin, va invitam sa cititi acest artricol. Vom discuta despre utilitatea ei, cum o putem tranzactiona, de ce a crescut atat de mult ca valoare dar si despre aparitia ei.

Despre Dogecoin si istoria sa

Pentru inceput, daca ati citit articolul in care am precizat de Dogecoin si Shiba Inu veti sti ca Dogecoin a fost creat mai mult in gluma in anul 2013. Mai exact, Dogecoin a aparut pe piata si pe platformele de tranding pe 8 Decembrie 2013. La baza, criptomoneda Dogecoin este un derivat foarte apropiat al Litecoin, criptomoneda despre care vom vorbi cat mai curand intr-un articol separat. Pe criptomoneda Dogecoin este afisat un caine din rasa Shiba Inu, multumita fenomenului de pe internet, Doge. Aceasta noua criptomoneda are si un motto destul de ambitios si care s-a adeverit odata cu cresterile foarte mari din ultimul timp si anume “To the moon!”.

Minare DOGECOIN

La fel ca multe alte criptomonede, si Dogecoin face parte din categoria celor ce se pot mina. Foarte asemanator cu Bitcoin, Dogecoin se genereaza in urma rezolvarii unor blocuri de ecuatii. Diferenta fata de celelalte este ca programul creat initial pentru Dogecoin are o viteza mult mai mare de producere de criptomonede. Dogecoin este una dintre criptomonedele ce se mineaza cel mai usor si rapid. Desi a fost lansat pe 8 Decembrie 2013, in Februarie 2014, adica la aproximativ un an si 2 luni erau minati in jur de 40 de miliarde de Dogecoin noi. O suma foarte mare pentru criptomonede, mai ales intr-un timp atat de scurt.

Chiar daca Dogecoin nu a avut la inceput vreun scop clar predefinit, a inceput sa prinda teren cand a fost din ce in ce mai folosit ca si bacsis in mediul online. Multe servicii de publicitate si nu numai sunt platite in mediul online cu Dogecoin. Foarte mult Dogecoin a ramas la un nivel mediocru spre necunoscut, chiar daca tranzactiile cu Dogecoin cresteau tot nu era foarte cunoscuta. Abia in anul 2018 cand criptomoneda a fost introdusa pe platforma unui mare exchange din SUA a inceput sa creasca cu adevarat si sa fie din ce in ce mai tranzactionata, dar tot se mentinea la un nivel mediocru, nimic spectaculos. 

Ce a declansat cresterea imensa a DOGECOIN-ului?

Dogecoin a avut un boom in care a crescut foarte mult in valoare. Responsabilul pentru aceasta crestere este Elon Musk. Elon facand foarte multa publicitate acestei criptomonede iar in Februarie anul acesta a crescut peste noapte cu 50%, doar din cauza unui mesaj pe twitter. In Martie tot Elon Musk declara ca vom putea cumpara masini Tesla cu Dogecoin, decizie luata pentru a mari potentialul si pentru a stabiliza si legitima criptomoneda. Dupa ce a fost crescuta artificial extrem de mult, au avut loc si scaderi foarte mari. Dupa aparitia lui Elon Musk la o emisiune TV din America, Dogecoin aproape ca si-a injumatatit valoarea.

Concluzia

Dogecoin este o criptomoneda creata in gluma dar care prinde destul de bine in mediul online. Problemele si fluctuatiile majore au inceput cand Elon Musk s-a implicat si a dezechilibrat criptomoneda. Tot el incearca acum sa stabilizeze situatia si sa creeze un viitor acestei criptomonede.

In momentul actual este destul de riscant de investit in Dogecoin.

Lasa un comentariu