In articolul de astazi vom vorbi despre investitia in criptomonede si daca e bine sa investim in criptomonede.

Investitia in criptomonede – Ce suma de bani investim?

Mai intai de toate, trebuie sa tinem cont ca banii pe care-i investim in criptomonede trebuie sa fie bani de care nu “avem nevoie”, adica bani ce pot fi blocati pe termen mai lung, fara sa fim nevoiti sa ne atingem de ei. Acesti bani trebuie sa fie din surplusul pus deoparte din veniturile noastre principale, bani pe care in loc sa-i tinem “la saltea” alegem sa-i investim in ceva, respectiv in criptomonede.

Daca investitia in monede virtuale este buna sau rea depinde doar de noi si de cativa factori de care trebuie sa tinem cont.

In primul rand, exista urmatoarele tipuri de investitii:

  • Investitii pe termen lung in care investim acum si scoatem banii intre 2 si 5 ani
  • Investitii pe termen mediu, in care scoatem banii in 6 luni – 1 an
  • Investitii de scurta perioada, de maxim 6 luni.

In functie de investitia pe care o facem creste sau scade si riscul.

Investitia pe termen lung

De exemplu, cel mai mic risc este la investitia pe termen lung, daca ne uitam la Bitcoin, Ethereum sau orice alta criptomoneda. In general, ele cresc pe termen lung, chiar daca pe termen scurt au fluctuatii foarte mari. Totusi nu trebuie sa ne bazam pe aceasta regula si sa investim la intamplare in orice criptomoneda si sa lasam banii acolo timp de 5 ani, trebuie sa investim in criptomonezi mari, cu istori si cu un viitor promitator. Te poti inspira de aici unde sa investesti.

Investitia pe termen scurt si mediu

De asemenea se pot scoate bani si din tranzactii de termen scurt, dar aici riscul este mult mai mare, necesita indemanare si documentare intensa inainte de a investi o suma de bani cu scopul de a face profit in cateva luni. Cei care scot bani din criptomonede pe termen foarte scurt se numesc “daytraderi”. Acestia deschid si inchid pozitii la minut sau cel mult la cateva ore, dar din nou in acest caz trebuie sa ai cunostinte foarte vaste in domeniu.

Insa, daca aveti o suma de bani pe care oricum o tineti degeaba in contul de economii, in loc sa-i lasati acolo sa fie afectati de inflatie si de taxele bancii, atunci cel mai bine, va documentati putin si ii investiti intr-o criptomoneda. Cei care au facut acest lucru si au investit in Bitcoin, Ethereum sau orice alta criptomoneda mare, au facut pana in ziua de azi o mica avere.

Daca ne documentam bine si alegem o criptomoneda cu potential pe viitor atunci avem sanse foarte mari sa ne strangem o mica avere, insa investitiile pe termen scurt nu sunt cele mai recomandate si sunt destul de riscante.

Concluzie

Deci, DA, putem spune ca investitia in criptomonede este una destul de buna daca este pe termen lung. Nu trebuie sa ne descurajam daca pe termen scurt sunt scaderi foarte mari, si cel mai important sa nu vindem in pierdere.

Lasa un comentariu