Riscuri criptomonede

Inainte sa investim niste bani in domeniul cripto trebuie sa stim care sunt riscurile la care ne expunem pe noi si economiile noastre. Foarte multi “profesori” din domeniul criptomonedelor spun ca cel mai bine este sa investim o suma de bani pe care ne-o permitem sa o pierdem.

Practic, odata ce bagam banii, sa ne luam ca si adio de la ei fiindca nu este nimic sigur. Dupa parerea mea si a multor altora aceasta afirmatie este partial adevarata si o vom “transa” imediat.

La ce riscuri ne expunem cand investim in criptomonede

In primul rand, de ce este adevarata aceasta afirmatie sau acest sfat dat de toti traderii si “profesorii” in cripto?

Volatilitatea criptomonedelor

Pentru ca aceasta piata este una dintre cele mai volatile si imprevizibile, nimic nu e sigur si nimic nu e garantat, in cateva secunde totul o poate lua invers si sa va pierdeti mare parte din bani.  Dar tot in acest fel pretul poate urca foarte mult si practic sa va imbogatiti peste noapte, sunt foarte multe criptomonede care si-au marit valoarea de peste 1000%. Deci exista riscuri pe care trebuie sa si le asume oricine investeste bani in asa ceva.

Documentatia

Acum, sa explicam de ce acel sfat este partial adevarat. Pai, daca cineva doreste sa investeasca o suma importanta de bani si nu numai, se documenteaza foarte bine inainte, invata cum stau lucrurile si ia o decizie. Astfel, se poate feri de eventualele greseli sau investitii proaste care-l pot saraci.

Criptomonedele si piata cripto in general este cunocuta pentru caracterul foarte volatil al evolutiei pretului, deci nimic nu este sigur. Acesta este principalul si cel mai mare risc pe care trebuie sa vi-l asumati atunci cand doriti sa intrati in aceasta piata.

Securitatea

Alte riscuri mai mici si care se intampla mai rar sunt cele in care sunt sparte conturi si sunt furate criptomonede din portofelele electronice. Aici trebuie sa fim foarte atenti pe ce platforme tranzactioam, unde ne bagam datele contului si parola pe care o avem.

Investitii pe termen lung

Daca investim pe termen lung atunci riscul de cele mai multe ori scade, majoritatea criptomonedelor marindu-si valoarea in timp, chiar daca pe termen scurt au loc fluctuatii foarte mari. Totul sta in documentatia fiecaruia, cat de mult ne informam si studiem o moneda.

Cel mai important este sa gandim realist si sa nu ne facem iluzii. Foarte multa lumea cade in mirajul imbogatirii peste noapte si ajunge sa piarda foarte multi bani. Investitul in criptomonede nu este o loterie, este o stiinta precum matematica, trebuie doar inteleasa si studiata.

Lasa un comentariu